Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9ТД общи приказки и помощ

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от salih84 Покажи съобщение
    Здравейте колеги, снощи ми изчезнаха стоповете, оказа се че проблема е в стопмашинката на педала. Като откача буксата от нея и дам накъсо светват. Разглобх я да видя дали не са прегоряли контактите, но всичко е наред. След контактите има нещо като реле или незнам какво е точно, явно проблема е в него.

Така и така си поръчах нова, но ми е интересно какво е и не мога ли да го сменя да ми стои като резервна.

Прилагам и снимки за да се види за какво става въпрос:
    От снимките не мога да преценя, но според схемата трябва да е кондензатор. Целта е да предотврати смущения от евентуално искрене на контактите. Няма да е в него проблемът. Ако не са контактите, то може нещо в механиката да създава проблем.
    Attached Files
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Благодаря за схемата колега. Сега съм с нова стоп машинка и работи идеално, видях че на схемата е кондензатор. Старата я разглобих там където прави контакт да видя дали не е нагоряло, но си е ок. С отвертка дадох контакт между двете пластинки но не работи, а след този кондензатор като направя контакт работят. Според мен там е проблема засега ще си карам с новата.

Благодаря все пак за отделеното време!
      Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
      Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
      Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
      Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

• [QUOTE=salih84;1496264 Според мен там е проблема[/QUOTE]

Така излиза. Може да са набутали LC филтър вътре, или да има някаква по сложна връзка(платчица) и там да губи контакт.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          75W80 или 75W90
          Мерси,колега,колко литра побира иначе кутията?

Comment

• Аз като го сменях маслото на кутията купих 2 л. Събра около 1,5 л., останалото го прибрах за доливане ако се наложи. Успех!
            Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
            Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
            Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
            Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Comment

• Мерси,колеги!

Comment

• Тази сутрин колата не запали .
                Подгрев има
                клапана работи
                чудя се да за датчика на коляновия вал ,дайте някакви идеи ако някой се е сблъсквал с подобен проблем
                до днес колата си палеше от половин оборот,ще започна от цедката в резервоара и горивния филтър
                Last edited by budged3d; d.m.y г., 07:58.
                АЛФА 145 TD
                sigpic

Comment

• Подвел съм се за мое щастие се оказа релето за подгрева,
                  заблудих се защото индикатора за подгрев ми свети адекватно .Миналата година когато имах проблем с въпросното реле лампичката за подгрев въобще не светеше.
                  АЛФА 145 TD
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от budged3d Покажи съобщение
                    чудя се да за датчика на коляновия вал
                    Тоя проблем го няма при нас
                    Alfa 155 1.9TD '97 EX
                    Alfa 166 2.4 JTD EX
                    Alfa 156 2.4 JTD

Comment

• Може ли да го снимате тва реле,за да си го знам,а и как се познава,дали е от него?

Comment

• Ето ми темата от миналата година там съм качил снимки
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=91613

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:51 ----------

нашите са тези с 6 те пина
                        Дизеловите пунтота от 1ва генерация са със същите релета като нашите
                        а за проверката взимаш един мултицет + закачаш на шината на подгревните свещи,а минуса на акумулатора (-) или някъде от купето няма значение
                        даваш на контакт и гледаш дали има напрежение на шината , попринцип съм забелязал че свещите продължават да се подгравят няколко секунди след като е угаснала лампата в купето да знаеш
                        Last edited by budged3d; d.m.y г., 21:02.
                        АЛФА 145 TD
                        sigpic

Comment

• Това подгревното реле един път ремонтирах, изкара година или по-малко. Когато сдаде багажа за втори път открих в морга от Пунто 1.7 - същото.
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Мерси!

Comment

• Един съвет към всички
                              сменете си горивните филтри преди зимата
                              ако не сте го правили скоро
                              аз не го бях сменял от 2012 лятото ,вчера като го видях моя не знам как се е движела колата въобще.
                              АЛФА 145 TD
                              sigpic

Comment

• на мен пък за тресенето на двигателя като запали ми казаха че е от подгревните свещи но това трае само 3 минути и после си работи нормално без проблеми което ме кара да мисля че не е от тях или бъркам

Comment

Working...
                                X